Scurt despre ”Startup”

July 23, 2010 Economics, IT

Recent am fost la tabăra organizată în cadrul concurului iTineret, nu am câștigat nimic, în afară de 5 zile de odihnă, o porție mare de zâmbete, niște prieteni și desigur câteva sfaturi bune de la unele firme de IT. La această tabără s-a pus mare accent pe Startup-uri, despre aceste lucruri au vorbit cei de la Simpals, a vorbit chiar și Tudor Darie de la Unimedia, au abordat tema promovării și  publicității cei de la Clickits.

A startup company or startup is a company with a limited operating history. These companies, generally newly created, are in a phase of development and research for markets. The term became popular internationally during the dot-com bubble when a great number of dot-com companies were founded. A high tech startup company is a startup company specialized in a high tech industry.

Startup în sine implică o inovație, să vii cu ceva nou pe piață. Pentru a veni cu ceva neformal, trebuie să fii creativ, trebuie să implici idei nestandarde, abordări, care ar fi la un moment dat ieșite din tipar, să atragă atenția printr-o originalitate, dar să fie în limita bunului simț. Astfel ca să reușim avem nevoie să ieșim din tipar, însă în aceste situații lumea se lovește de un obstacol, temerile de un potențial eșec. Această teamă de a greși, ne face întotdeauna mai pragmatici, mai închiși și în același timp mai puțin creativi, iar pentru avea succes, trebuie să învățăm că în a greși nu e nimic rău, e un lucru comun și firesc, dar fără a încerca sigur nu vom greși, dar nici nu vom câștiga nimic. Perseverența joacă un rol important în formarea personalității noastre, trebuie întotdeauna să te ambiționezi către ceva superior, către un ideal, fie că gătești sau cânți, sau scrii pe blog, sau pur și simplu mergi la sală. Ambiția și încrederea în forțele proprii trebuie să meargă împreună pentru orice realizare, indiferent de importanța sa. La capitolul greșeli și eșecuri aș vrea să-l meționez pe Winston Churchill, care deși a fost izolat politic după ce Partidul Conservator a fost învins în alegeri, a reușit ulterior să devină unul dintre cele mai puternice personalități cheie din istoria omenirii.

… we shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.

Merită (trebuie) de citit:

http://cdixon.org/2010/03/14/developing-new-startup-ideas/

http://ycombinator.com/ideas.html

http://www.mattcutts.com/blog/business-ideas/

http://www.regulideprosperitate.ro/

http://www.ted.com/talks/lang/rum/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html

Sursă imagine: blog.buddingceos.com

Articole care te-ar putea interesa

Tags: , , , , ,

Comments (6)

 

 1. @iCannabis says:

  Să ”ridici” un starup nu este atît de simplu, necesită mult timp, dorință în unele cazuri bani. Dar de încercat nu strică.
  p.s. bun articol!

 2. PerSeM says:

  Era un site unde se stringeau toate startapurile (tot un startup intrun fel)

  Dar nul mai tin minte )

 3. Mircea Iurcu says:

  Thanks :)

 4. Coliban Andrei says:

  La tabară mi-a plăcut ce ne-a povestit Pavel Zingan,
  cum prin muncă şi-a ridicat start-upurile,şi nu s-a oprit în faţa dificultăţilor.

 5. [...] This post was mentioned on Twitter by Mircea Iurcu, Mircea Iurcu. Mircea Iurcu said: Scurt despre ”Startup” http://bit.ly/cBXvaF [...]

 6. [...] între 9 și 10 noiembrie, în fața a peste 750 de specialiști din domeniul Internetului.Sursa foto.Pentru a fi incluse în competiție, proiectele înscrise la Startup Challenge trebuie să [...]

Leave a Reply

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.